Almanya Ticari Vizesi

Almanya Ticari Vizesi

Almanya Ticari Vizesi

Almanya, Türkiye ile ticareti yoğun olan bir ülkedir. Karşılıklı yapılan ithalat – ihracat ile hem dostluklarına hem de ülke ekonomilerine güç kazandırmaktadırlar. Almanya’dan ülkemize gelen yatırımcı sayısı her geçen gün hızla artmaktadır. Buna karşılık Türk iş adamları da uygun gördükleri ve Almanya tarafından kabul edilen projelerle kendilerini Almanya iş sahasında yer edinmektedirler. Türklerin yoğunlukta olduğu iş alanları; gurme, tekstil, inşaat ile özel sektörde serbest çalışmadır. Almanya ile ticaret yapmak için Almanya ticari vizesi almak yeterlidir.

Almanya’nın sosyal ve ekonomik haklar sağlaması, işsizlik parası ödemesi, emeklilik avantajları ve geniş iş alanı sunması; Almanya’da çalışmak isteyenlerin Almanya’ya olan ilgisini günden güne arttırmaktadır.

Ülkemizde özellikle sanayii bölgesi olarak sayılan şehirlerde kurulu Alman firmalarını görmek mümkündür. Bu firmalarda çalışan personellerin düzenli Almanya seyahati elbette olmaktadır. Bunun yanı sıra ürettiği ürünü Almanya pazarına sunmak isteyen üreticiler ve esnaflar da bulunmaktadır. Oluşan bu ticaret ağı ile Almanya ticari vize başvurusu yapılmaktadır. Almanya ticari vize başvurusu için istenilen evraklar genel olarak şöyledir.

Almanya Ticari Vizesi için Gerekli Evraklar

  • Başvuru yapacağı tarihten itibaren en az 1 yıl geçerlilik süresi olan pasaport aslı ve fotokopisi (konsolosluk gerek görürse pasaportun noter tasdikli Almanca tercümesini ve apostil mührü ile onaylı aslını talep edebilir.)
  • İngilizce ya da Almanca ile doldurulan Schengen vizesi başvuru formu (Almanya Schengen üye devletleri arasında olduğu için Schengen vize başvuru formuyla vize talebinde bulunabilirsiniz.)
  • Arka fonu beyaz, biometrik çekilmiş 2 adet vesikalık fotoğraf
  • 30.000 Euro teminatlı seyahat sağlık sigortası
  • Kalacağı otelin rezervasyon bilgileri, kira kontratı ve ya daire sahibiyse tapu fotokopisi
  • Uçak bileti
  • Kişinin üzerine ait varsa gayrimenkul tapu ve araç ruhsat fotokopisi
  • Kişi şirket sahibiyse şirketin banka hesap cüzdan fotokopisi ve son 3 aya ait banka hesap dökümleri (banka hesap dökümleri bankanın ıslak mührü ve imzasıyla onaylanmalıdır.)
  • Şirketin ticaret sicil gazetesi, faaliyet belgesi, oda sicil kaydı, şirket imza sirküleri ile güncel vergi levha fotokopisi
  • Başvuru sahibinin çalıştığı firma Türkiye’de yerleşik bir Alman firması şubesi ise Almanya’dan gönderilecek firma izin beyanı
  • Başvuru sahibi fuar ya da ticari bir etkinlik için gidiyorsa; Almanya’dan gönderilecek gidiş amacını, fuar ya da etkinliğin başlangıç ve bitiş tarihlerini içeren ve masraflarının kim tarafından karşılanacağına dair bir davet mektubu
  • Çalıştığı kurum ya da şirketin antetli kağıdına görev aldığı pozisyonu belirten ıslak imza ve mühürle onaylanan bir yazı
  • Başvuru sahibinin Almanya konsolosluğuna hitaben Türkçe ya da Almanca yazacağı ticari vize talebinde bulunduğunu belirten bir dilekçe
  • Başvuru sahibi SSK çalışanı ise yukardaki belgelere ek olarak son 6 aylık maaş bordrosu, SGK hizmet dökümü, SGK işe giriş bildirgesi ile çalıştığı şirkete ait vergi levhası, faaliyet belgesi, ticaret sicil gazetesi ve imza sirküleri gerekmektedir.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Şu HTML etiketlerini ve özelliklerini kullanabilirsiniz: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>